Low Code – Düşük Kod

Bir tür yazılım geliştirme yaklaşımı olan low code yani düşük kod süreçleri ve uygulamaları oluşturmak için çok az kodlama gerektiren ya da hiç kodlama gerektirmeyen bir durumdur. Geleneksel yazılım geliştirme yöntemlerine göre hızlı ve pratik olan bu yöntem kolay olmasıyla giderek popüler hale gelmiştir. Hem uzmanlar hem de profesyonel olmayan geliştiriciler tarafından kullanılabilen kodlar dijital dönüşüme hız kazandırmak, süreçleri otomatik hale getirmek, iş taleplerini karşılamak için tercih edilir.

 

Düşük kod platformları herhangi bir yazılım geliştirme ya da kodlama bilgisi olmayan kullanıcıların iş uygulamaları ve mobil uygulamalar gibi farklı amaçlar için uygulama oluşturmasını mümkün hale getirir. Bu tür platformlarda yer alan görsel modelleme araçları kod kullanmaya göre daha hızlıdır. Düşük kodlu platformlar görsel modelleme yetenekleri ile desteklenir. Böylece acemi ya da profesyonel fark etmeksizin herhangi bir bilgi herkes tarafından okunabilir hale gelir. Platformda bulunan kullanıma hazır işlevler sıfır temelli uygulamalar için temel modüller oluşturma gereksinimini ortadan kaldırır. Böylece düşük kod daha kullanışlı hale gelir.

 

Düşük Kod

Karışık kodların tam tersine sürükle bırak mantığı ile çalışan düşük kod özellikle sürekli güncelleme alan uygulamalar için oldukça verimlidir. Uzun süredir var olmasına rağmen son dönemlerde popüler hale gelen bu kavram özellikle yatırımcılar ve küçük işletmeler için idealdir. Deneyimi az olan yazılım geliştiriciler için de kurtarıcı olan bu kod türü uygulama geliştirmeyi daha basit hale getirir. Düşük kod ile oluşturulan bir platform geliştirilmiş eklentileri, modülleri ve tüm uygulamaları yeniden kullanmaya izin verir. Çoklu cihaz uyumluluğu bu platformların en önemli özelliği olup platformlar arasındaki uyumluluk sayesinde kullanıcılar tüm cihazlarda ve platformlarda sorunsuz şekilde çalışan uygulamalar geliştirebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir