BOYUN GERME AMELİYATI
İnsan gelişiminin doğal sonucu olan yaşlanma, genetik faktörler, hızlı kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerle özellikle boyun bölgemizdeki sarkmalar artar. Sarkmalarda yer çekiminin etkisini de unutmamak gerekir. Estetik alandaki boyun germe ameliyatları, çene altı bölgesindeki sarkmayla oluşan gıdının alınmasıdır. Tek başına boyun germe ameliyatı olabileceği gibi yüz germe ameliyatıyla da birlikte yapılabilir.
Boyun germe ameliyatı, isminden de anlaşılacağı gibi cerrahi bir işlem ve genel anestezi gerektirir. Hastanenin mutlaka uygun donanıma sahip olaması çok önemlidir.. Ameliyat öncesi doktorlarımız hastamızdan kan tahlili, akciğer filmi, kalp grafisi gibi birkaç test isteyecektir. Anestezi uzmanımızın kontrollerinden sonra varsa vücutta gerekli önlemler ve düzeltmeler yapılacaktır. Sigara, düzenli alkol tüketimi, düzenli kan sulandırıcı ilaçlar gibi farklı alandaki tedavi ve uygulamalarınız doktorlarımızla paylaşmalısınız. Ameliyattan haftalar öncesi ve sonrası sigara, alkol ve diyet programınızı bırakmalısınız. Sağlıklı bir şekilde ameliyata alınırsınız ve sonrasında hem sağlıklı hem de genç bir ciltle hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Boyun ameliyatlarında kesiler kulakların arkasından yapılmaktadır. Boyun derisi ve kasları ayrılarak gerdirilir. Fazlalık olan deri düzgünce kesilip çıkartılı ve iç dikişlerle sabitlenir. Böylece çene ve boyun birbirinden ayrı görüntüye kavuşur. Ameliyat, hastanın durumuna göre birkaç saat sürebilir. Operasyon sonunda hastanın boynuna dren takılarak kan birikimi engellenir. Dren hastanın durumuna göre birkaç gün kalır ve çıkarılır. Son kontrollerden sonra hasta taburcu edilir. Gerekliyse hastaya ilaç takviyesiyle tedavi süreci dışardan devam ederek kontrolleri yapılmaktadır.
KARIN GERME HAKKINDA MERAK EDİLENLER
Karın germe estetik ameliyatını bilimsel adı “abdominoplasti” olarak isimlendiririlir. Orta ve alt karındaki yağ dokusunu ve fazlalık derinin alınarak karın kaslarının sıkılığı sağlanması karın germe estetiğidir. Karın bölgesindeki sarkma şikayetlerinin kaynağı, genellikle aşırı kilo alıp vermek, hamilelik, çoğul gebelikler ve genetik olarak belirlenmektedir. Bu nedenler karın derisinde ve kaslarındaki deformasyona neden olur ve bölge sıkılığını kaybederek gevşer.
Karın germe estetik ameliyatı plastik cerrahlar tarafından ameliyathane ortamında dikkat ve titizlikle gerçekleşmektedir. Genellikle genel anestezi uygulaması yapılır. Ameliyatın süresi hasarlı bölgenin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Operasyon öncesi hastadan istenen tahliller ve anestezi kontrolleri tamamlanır. Varsa gerekli önlem ve tedbirler alınarak vücut ameliyata hazır hale getirilir. Ameliyat öncesi karın bölgesi güneç ışınlarından korunmalı, içiliyorsa alkol ve sigara tüketimi bırakılmalıdır. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların içilmesi yasaklanır. Karın germe ameliyatı esnasında, doktorlar karın deformasyonu onaracaktır. Deri ve deri altındaki yağ dokusu çıkarılması ve derinin gerdirilmesiyle operasyon tamamlanacaktır. Karın içerisindeki hiçbir organa dokunulmaz. Uygulama sonrasında hastaya, germe ameliyatları için üretilen özel bir korse giydirilir. Bu korsenin özellikleri sayesinde bölgede kanama ve sıvı birikimini önlenir. Korse, derinin yapışmasını sağlayarak daha düzgün bir görüntü oluşturur. Karın bölgenizdeki görüntü ameliyattan sonra yaklaşık beş altı ay sonra netleşecektir. Korse kullanım süresi hastanın durumuna göre doktor tarafından belirlenir. Karın germe ameliyatlarından sonra gerekli görülürse ilaç ve ilaçlar verilebilir. Doktorun öneri ve talimatlarına uyulursa iyileşme süresi azalır. İstirahat süresi birkaç hafta olabilir. Bölgede şişlikler ve morluklar görülebilir ve ameliyat sonrası bunlar normal belirtilerdir. Ameliyat sonrası şikayetler hastanın durumuna göre belli bir süre sonra geçecektir.
KOL GERME AMELİYATI
Kol germe ameliyatının temel nedeni kollardaki yağlanmadır. Genellikle aşırı kilodan sonra diyet ile zayıflamayla oluşur. Zayıflamayla vücudun çeşitli yerlerinde sarkmalar oluşur. Özellikle kollar açıktaysa kişiyi bu kol sarkıkları daha da rahatsız eder. Doktor kontrolünden sonra çeşitli testlerle hastanın durumu ve operasyonun ayrıntıları netleşir. Kollar ilk olarak “liposuction” ile inceltilir. Kol germe ameliyatı yağ alma ve fazlalık deriyi çıkarma olarak iki şekilde uygulanmaktadır. Özel durumlarda her iki yöntem de uygulanmaktadır. Operasyon koltuk altından dirseğe kadar olan alanda uygulanır. Hastanın rahatsızlık duyduğu kol sarkmaları düzeltilir. Eğer sarkma normal seviyede ise ameliyatta sadece koltuk altından giriş yapılır. Buradan bir kesi açılarak kol germe işlemi gerçekleşir. Bölgedeki ameliyat izi rahatsızlık vermeyecektir. Kol germe ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır. Operasyon birkaç saat sürmektedir. Sonrasında tedaviyi desteklemek amacıyla birkaç hafta kol korsesi takılır. Kolların yüksekte kalması önerilir. Kol korsesi, sayesinde oluşan morluklar ve ödemler vücuttan daha hızlı kaybolmaktadır. Ameliyat sonrası bölgede ağrı ve sızı oluşabilir. Genellikle operasyon sonrası alınacak dikiş bulunmamaktadır. Dikişler içeriden ve eriyen dikişlerdir. Kol germe ameliyatı sonrası tedaviyi desteklemek ve iyileşme süresini hızlandırmak için verilen ilaçları düzenli olarak kullanmak çok önemlidir. İyileşme süresi kişiden kişiye değişmektedir. Genellikle bir hafta içinde sosyal ve iş hayatına geri dönüş mümkündür.